Posted on / by cem / in Nieuws

Jazzcafé Dizzy bestaat 40 jaar!

Rotterdam – Als je zegt Jazz dan zeg je DIZZY – dit is wel het bekendste Jazz Café van Rotterdam en ver daarbuiten. Het oudste jazzpodium van Nederland, in een stad die sinds jaar en dag met de jazzmuziek verbonden is. Dat is Dizzy. Het jazzcafé bestaat exact 40 jaar, en dat moet gevierd worden!

Op vrijdag 20 januari wordt het 40-jarig bestaan gevierd met, hoe anders, veel live muziek. Vanaf 20.00 kan de bezoeker genieten van optredens van onder andere Benjamin Herman, Thomas Pol, Omar Ka en speciale gasten. Toegang is gratis.

Dizzy was de plek waar de legendarische Chet Baker in 1988 zijn laatste noten blies voordat hij uit het raam van zijn hotelkamer in Amsterdam viel en stierf. Onverwachts dook Chet Baker in ’88 op in het Rotterdamse jazzcafé Dizzy. Jules Deelder schoof z’n held na afloop nog een gedicht toe, “Chet Baker Where art Thou?” Grote jazznamen als George Coleman, Art Taylor, Teddy Edwards en Lee Konitz namen er, soms onaangekondigd, met veel passie bezit van het podium.

Het afgelopen jaar heeft de nieuwe eigenaar Dizzy nieuw leven in geblazen. De keuken is nu top en ook muzikanten en muziekliefhebbers beginnen weer de weg terug te vinden naar de beroemde Rotterdamse jazzclub van weleer. Rotterdamse artiesten als Efe Erdem (Re:Freshed Orchestra), Friso van Wijck (The Protagonists), Arthur Flink (State Of Monc), Piero Bianculli (Dutch Music Collective), Omar Ka en vele anderen hebben van Dizzy hun nieuwe huiskamer gemaakt en bijzondere sessies gehost met speciale gasten zoals Poliana Vieira, Stanley Clementina, Eliel Lazo(Cuba) en Abu Djigo(Senegal).

Een smeltkroes van muziek uit alle hoeken van de wereld. Dat is ook precies de mix die het nieuwe Dizzy voor ogen heeft. Er komt een nieuw en breed publiek van (inter)nationale studenten, artiesten en muziekliefhebbers. Ook het oude en vaste Dizzy publiek begint er langzaamaan weer in te geloven. Er is begonnen met drie vaste muziekavonden (dinsdag, donderdag en vrijdag) en DJ’s op zaterdag . Alle ingrediënten zijn aanwezig om van Dizzy weer een toonaangevende jazzclub te maken.

Dizzy Jazzcafé is voor velen een bekende plek om gezellig een avond uit te gaan en onder het genot van een borrel te kunnen genieten van de ‘arty’ jazzambiance die er heerst. Maar je kunt hier ook terecht om lekker te lunchen of dineren. Dizzy heeft een wisselend dagmenu wat voor iedereen iets lekkers te bieden heeft, inclusief vegetarische gerechten. Geniet van de speciale jazzsfeer die je nergens anders tegenkomt.