Posted on / by cem / in Nieuws

‘Jimi Hendrix in Rotterdam’

Rotterdam – Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van het optreden van Jimi Hendrix in Rotterdam organiseert Music Inspired Art samen met VIP’s International Art een tentoonstelling met Jimi Hendrix foto’s en kunstwerken in Jazzcafé Dizzy. Op 10 november, de dag dat het exact 50 jaar geleden is dat Jimi Hendrix in de tijdelijke Ahoy-hallen optrad, staat Dizzy muzikaal in het teken van dit voor Nederland legendarische concert.

In de tentoonstelling in Dizzy is werk opgenomen van wereldberoemde muziekfotografen als David Redfern, David Montgomery, Gered Mankowitz, Baron Wolman, Elliott Landy en natuurlijk Rob Bosboom die foto’s maakte van het concert in Rotterdam. Schilderijen en zeefdrukken van Judy van Meteren en Easton Davy completeren deze unieke tentoonstelling.
Op 10 november zal aanstormend gitaartalent Stef Delbaere een Jimi Hendrix Tribute verzorgen, uitmondend in een Hendrix jamsessie. Op zondag 26 november is Dizzy het decor van een middag vol verhalen over de fotografen die Jimi Hendrix voor hun camera hadden. Op 27 november is het 75 jaar geleden dat Jimi Hendrix geboren werd en zal in Dizzy een concert met een mystery guest plaatsvinden. Nadere tipjes van de sluier worden
de komende weken opgelicht.
Museum Rotterdam herdenkt de verjaardag van het Ahoy-concert met een grote vintage print van Rob Bosboom die gedurende de expositieperiode in de hal van het museum te zien is. Het museum verwijst in de hal naar de grote expositie in Jazzcafé Dizzy.

Over de kunstenaars:
Judy van Meteren is een veelzijdig kunstenares die haar voorliefde voor muziek in veel schilderijen heeft laten zien. Op het afgelopen North Sea Jazz Festival
exposeerde ze haar werk en schilderde ze live op Congo Square. De door haar ontworpen kleding wordt onder meer door Jett Rebel gedragen.
Easton Davy (NYC, USA) Is al 25 jaar als schilder de chroniqueur van de zwarte Amerikaanse muziek. Zijn werk was te zien in tientallen exposities in de VS en Europa en is vertegenwoordigd in collecties van onder meer bekende musici en acteurs.

De fotografen: Rob Bosboom legde het concert van Jimi Hendrix in Rotterdam in 1967 vast. Een aantal van deze beelden is te zien in de expositie.
Van Baron Wolman, de eerste chief photographer van Rolling Stone Magazine zijn zwartwit opnamen uit 1968 te zien. Van David Redfern, fotograaf en oprichter van het muziekfotoarchief Redferns, zijn kleurenprints in de expositie opgenomen. Ook van Gered Mankowitz, die Hendrix twee maal in zijn studio in London fotografeerde David Montgomery, bekend van de beroemde hoesfoto voor het album Electric Ladyland, Eddie Kramer, de producer van The Jimi Hendrix Experience sound, Elliott Landy, fotograaf van de muziekscene eind jaren ’60 en de burgerrechtenbeweging in de VS, en andere
fotografen is werk te zien in Dizzy.

Tentoonstelling en Jimi Hendrix tribute concerten, Jazzcafé Dizzy, ‘s-Gravendijkwal 127, expositie van 3 november tot en met 31 december,
10 november, 20.00 u – Tribute concert door Stef Delbaere met Jimi Hendrix Jamsessie
26 november, 15.00 u – special Jimi Hendrix art meeting
27 november, 21.30 u – Jimi 75 surprise night