Posted on / by cem / in Nieuws

Maand lang Jimi Hendrix in Jazzcafé Dizzy

Jazzcafé Dizzy staat de gehele maand november in het teken van Jimi Hendrix. Het Rotterdamse jazzcafé aan de ‘s-Gravendijkwal heeft een speciale tentoonstelling  samengesteld om het optreden van de legendarische gitarist in de Ahoyhallen vijftig jaar geleden te vieren. Het is het enige optreden dat Hendrix ooit in Nederland heeft gegeven

 

 

De tentoonstelling, gemaakt door Music Inspired Art  met VIP’s International Art, is samengesteld met foto’s en kunstwerken van Hendrix.  Daarnaast worden er in Dizzy ook verschillende optredens gegeven als eerbetoon aan de gitarist.

De Belgische gitarist Stef Delbaere trapt op vrijdag 10 november de reeks optredens af met een uitgebreide tribute. Dan is het ook precies vijftig jaar geleden dat Jimi Hendrix speelde in de tijdelijke Ahoyhallen bij het Hofplein in het kader van de Hippy Happy Beurs.

Jimi Hendrix tijdens zijn optreden in de tijdelijke Ahoyhallen in 1967. © Rob Bosboom

 

Op 26 november wordt er een lezing gehouden over de rockfotografen die Hendrix voor de camera hebben gehad. Op 27 november, de geboortedag van Hendrix is er een concert met een speciale mystery guest.

De tentoonstelling is te zien tot 31 december.