Posted on / by cem / in Geen categorie

WIJ WAREN ERBIJ @DIZZY

WIJ WAREN ERBIJ @ DIZZY
Op zondag 11 februari waren we In Jazz Café Dizzy voor een concert van de Rotterdamse ambientgroep The Chi Factory. De groep was populair in de jaren ’80.

Het was een relaxte muzikale trip down memory lane met mooie visuals, hypnotische fluit en arabische sitar klanken. Het was vooral duidelijk dat de mannen het enorm naar hun zin hadden met elkaar en dat maakte de ietwat rommelige performance goed.

We zijn vooral enthousiast over Dizzy als gezellig en divers muziekpodium voor jong en oud. Heerlijk donker en rokerig – maar dan zonder rook – de perfecte sfeer voor een intiem concert of open mike night (op donderdagen).

 

Jazz Café Dizzy opende haar deuren in 1977 en is sindsdien- met een kleine onderbreking in 2013 – niet meer weg te denken uit het Rotterdamse uitgaansleven.

Sinds de jaren ’70 traden er veel bekende jazzartiesten op zoals Cher Baker, George Coleman en Lee Konitz. Tegenwoordig is het muzikale aanbod ruimer dan alleen jazz en staan ook genres als pop en tango op het programma.

In Dizzy kun je ook prima een hapje eten. De menukaart is uitgebreid en ook geschikt voor vegetariërs. Dizzy verzorgt zelfs catering voor feesten! Kijk voor meer info en de actuele agenda op de website.

Op woensdag 21 maart treedt de Maltezer singer-songwriter Alexandra Alden op in Dizzy met nummers van haar debuutalbum Wild Honey. Het concert begint om 21.30 uur. Entree is € 5,-

• Jazz Café Dizzy • ‘s-Gravendijkwal 127A • dizzy.nl

 

Anne Bakker, Rotterdamse Kunst & Cultuur Krant,  Foto: Eelco Roelsma