Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

02-12-2018 Rik van Boeckel ‘Beweeg als een strateeg’

2 December 2018 @ 15:00 - 19:00

De Leidse dichter/ percussionist Rik van Boeckel presenteert op zondagmiddag 2 december aanstaande zijn poëziebundel en cd ‘Beweeg als een strateeg’ in jazzcafé Dizzy in Rotterdam. Bundel en cd worden uitgegeven door de Rotterdamse uitgeverij Bunker, die zich specifiek richt op de podiumpoëzie.
Rik van Boeckel staat bekend als een dichter die zijn poëzie voordraagt met live percussie. Zijn poëzie ligt dicht tegen rap en liedkunst aan. In de jaren 80 genoot hij bekendheid als popdichter.
Daarom heeft hij er tevens voor gekozen een aantal muziekgedichten op cd te zetten; de eerste opname (Parijs een zonderlinge reis) dateert uit 1983, de laatste (Ochtendjazz) is van dit jaar. De muziek varieert van hiphop tot rock, jazz en West-Afrikaanse percussie op de djembé. Opnames zijn gemaakt met Rob Smit (Kubus Cassettes), Jan van der Plas (Les Zazous), MB Ghetto Flow, Ron Baggerman (Galaxy Gypsy Music Centre) en Nicko Christiansen (Livin’ Blues Xperience).
Van Boeckel bracht in 1998 de bundel ‘De Witte Makedonika’ uit en legde zijn passie voor reizen vast in de reisboeken ‘Het loslaten van Atlas’ (2005) en ‘De zingende palmen van Cuba’ (2007). In deze bundel is een aantal reisgedichten opgenomen dat een poëtische impressie geeft van Ibiza, Cuba, Portugal, Santo Antão (Kaapverdië) en Berlijn.
In 2015 was Rik een van de dichters van de Poëziebus.
Uitgeverij Bunker is een jonge Rotterdamse uitgeverij voor podiumpoëzie; dichters die met opvallend, kwalitatief werk en dito optredens indruk maken. Haar boeken worden via de podia gedistribueerd.
Tijdens de presentatie zal Rik van Boeckel solo optreden, maar ook samen met Ron Baggerman en Nicko Christiansen. Gastdichters zijn Diana Ozon, Joz Knoop, Jaap Montagne en Max Lerou.
Bundel en cd zijn tijdens de presentatie te koop voor €17,50 en zullen door Rik worden gesigneerd!

Details

Date:
2 December 2018
Time:
15:00 - 19:00
Event Category:

Venue

Jazz Cafe Dizzy
‘s-Gravendijkwal 127
Rotterdam, Zuid-Holland 3021 EK Nederland
+ Google Map
Phone:
+31 (0)10 – 477 3014