Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

04-07-2021 1 op één: Agota Tamelyte & Wilbert de Joode

July 4 @ 19:30

€14,00
Jazz International Rotterdam en Stichting Gillespie presenteren: 1 op één, een spannende concertserie op elke tweede zondag van de maand in Dizzy, het oudste jazzcafé van Rotterdam. Talentontwikkeling en nieuwe muziek staan centraal op deze bijzondere avonden waar jonge Rotterdamse makers gekoppeld worden aan hun muzikale helden.
Agota Tamelyte & Wilbert de Joode
De jonge Litouwse componiste Agota Tamelyte legt de artistieke lat graag hoog. In principe is ze opgeleid tot jazzpianiste op Codarts, waar ze haar liefde voor improvisatie uitbouwde. Haar muziek, hoe impressionistisch ook, moet altijd reflecteren op persoonlijke ervaringen, op een idee. Ze vertelt verhalen met audiovisuele projecten zoals Koška Čias, dat het publiek meeneemt op zoek naar haar vermiste kat, maar laat zich het liefst leiden door gevoel en emotie. Die voorkeur deelt ze met de Amsterdamse contrabassist Wilbert de Joode, die alom bekendstaat als ‘instant composer’. Ogenschijnlijk moeiteloos lijkt Wilbert de mooiste composities ter plekke te verzinnen. Op 13 december doet hij dat samen met Agota en dat kan niet anders dan kleurrijk worden!

19.30 tickets

Corona-maatregelen
Jazzcafé Dizzy treft de nodige maatregelen om de concertervaring voor publiek, medewerkers en muzikanten zo prettig en veilig mogelijk te maken. Er is dan ook een beperkt aantal mensen aanwezig, er zijn speciale hygiënemaatregelen en iedereen blijft op 1,5 meter afstand van elkaar.
Deze concertserie wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Gillespie en Jazzcafé Dizzy, Fonds Podiumkunsten en het Batavierhuis.

Details

Date:
July 4
Time:
19:30
Cost:
€14,00
Event Category:

Venue

Jazz Cafe Dizzy
‘s-Gravendijkwal 127
Rotterdam, Zuid-Holland 3021 EK Nederland
+ Google Map
Phone:
+31 (0)10 – 477 3014