Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

30-05-2018 Delft Junior Bigband + Free Academy Bigband

30 May 2018 @ 20:00

Dubbelconcert Delftse Bigband
Dubbelconcert van twee Delftse bigbands die onder leiding staan van de Deens-Nederlandse jazzsaxofonist Søren Ballengaard: Delft Junior Bigband en de Free Academy Bigband. Delft Junior Bigband is een energieke jongerenbigband van getalenteerde jeugdige muzikanten van 14 tot 22 jaar. In Delft Junior Bigband kunnen zij hun talent verder ontwikkelen, podiumervaring opdoen en zich bekwamen in improvisatie. Free Academy Bigband bestaat uit 15 muzikanten uit Delft en omgeving. De band weet de kwaliteit van haar spel in hoog tempo verbeteren en speelt met groot enthousiasme zowel zwoele jazz als swingende funk en ritmische latin.
FREE ENTRANCE

Delft Junior BigbandDelft Junior Bigband is een swingende jeugdbigband van getalenteerde jonge muzikanten in de leeftijd van 12 tot 22 jaar. Samen maken zij op hoog niveau muziek waar de energie van af spat! Vol overgave spelen zij groovy en swingende jazz van bekende componisten als Thad Jones, Dizzy Gillesbie, Herbie Hancock en John Scofield. De band is in 2012 opgericht door bandleider Søren Ballegaard en de VAK, centrum voor de kunsten in Delft, en speelde onder meer op het Jazz Festival Delft en in de North Sea Jazz Club in Amsterdam, en trad op met Benjamin Herman. In november 2016 won Delft Junior Bigband de aanmoedigingsprijs tijdens het Prinses Christina Jazz Concours en speelde in 2015 en 2017 op het Aarhus Jazzfestival in Denemarken, waar het publiek onder de indruk was van het talent, het enthousiasme en de energie van de band.

Free Academy Bigband

Free Academy Bigband bestaat uit achttien amateurmuzikanten uit Delft en omstreken. Zij spelen stukken die uiteenlopen van zwoele jazz tot swingende funk en ritmische latin. Het gezelschap, onder leiding van de Deens-Nederlandse jazzsaxofonist Søren Ballengaard, wil de kwaliteit van haar spel in hoog tempo verbeteren en treedt met veel enthousiasme op voor een zo breed mogelijk publiek. De band speelde onder meer op het Delft Jazz Festival en bij de officiële opening van de Spoorzone Delft. Free Academy Bigband is verbonden aan de VAK, Centrum voor de Kunsten in Delft.

Details

Date:
30 May 2018
Time:
20:00
Event Category: