FLEURS DU MAL in concert in Jazz Cafe Dizzy

04
May 2022
Wednesday
20:30
Woensdag 4 mei om 20.30 uur
FLEURS DU MAL in concert
in Jazz Cafe Dizzy – ‘s-Gravendijkwal,127- Rotterdam
FLEURS DU MAL presenteert live de nieuwe cd “Gumbo”, een album gewijd aan de blues, met originele nummers naast enkele klassieke blues. FLEURS DU MAL is een historische Italiaanse band die een mix speelt van blues, rock, swing, funk, rythmin’ & blues, met teksten in het Engels, Italiaans en Spaans. Geweldige ervaring op het podium met meer dan 1400 concerten in Europa (Italië, Zwitserland, Frankrijk, België, Nederland en Duitsland), maar ook in de Verenigde Staten. Ze hebben al 9 albums uitgebracht (tussen Vinyl en Cd). In de nieuwe Cd Gumbo is er ook de buitengewone deelname van de beroemde Amerikaanse mondharmonicaspeler Andy J Forest die in New Orleans woont en zijn mondharmonica in 3 nummers heeft opgenomen.
De FLEURS DU MAL zijn:
Stefano ‘Iguana’- Stem, Gitaar, Slide
Graziella Olivieri – Tenorsax
Roberto Cruciani-Bas
Clemente Verdicchio – Altsaxofoon
Fausto Casara – Drums
FLEURS DU MAL is goed bekend bij het Nederlandse publiek en toert sinds 1998 door Nederland in verschillende Nederlandse steden.
FLEURS DU MAL
historische band uit Roma (Italië), actief sinds 1984, speelt een mix van blues, rock, swing, funk, rythmin’ & blues met teksten in het engels, italiaans en spaans. Gerealiseerd 2 Lp (vinyl), 1 MiniCd en 8 Cd, waaronder “Road Sweet Home” (2001-Il Manifesto Dischi), “Luna Blues” (2004-Blond Rec./Storie di Note), “Swinging Boat” (2012 -Blond Records), Bootleg “(2017-Blond records) levend opgenomen, en de nieuwe cd “Gumbo”, gewijd aan de Blues. Meer dan 1400 concerten in Italië, Zwitserland, Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en zelfs in de VS. In 2009 wordt het concert “25 jaar Fleurs du Mal” in de Init Club in Rome in uitgebreide formatie tot 9 elementen (06/06/2009) gepresenteerd met een interview op RAI News 24 (uitgezonden op de nationale Italiaanse Tv RAI3). 2011 is de band uitgebreid naar 5 elementen met toevoeging van een altsax en dus met een blazerssectie en heeft met deze nieuwe bezetting in 2012 de cd “Swinging Boat” gemaakt. In 2017 werd “Bootleg” uitgebracht, volledig live opgenomen , gevolgd door een tournee die door Europa ging met concerten in Frankrijk, België, Nederland, Zwitserland en Italië.In oktober 2019 verscheen de nieuwe Cd “Gumbo”, een album dedica ted to the Blues, met de buitengewone deelname van de beroemde Amerikaanse mondharmonicaspeler Andy J. Forest.